Microblading/3d bryn
En semipermanent pigmentering av dina ögonbryn som ger ett naturligt resultat och en lättare vardag.


Innan behandling
 • Informera mig om du äter några mediciner eller har någon sjukdom så jag kan ta ställning om behandlingen går att genomföra.
 • Du får inte vara alkoholpåverkad.

 • Du måste vara 18 år fyllda.
 • Färgerna är väldigt milda men är du väldigt känslig ska du göra ett allergitest minst 24 h innan din första behandling.
 • Du får inte sola 24 timmar innan din behandling.
 • Undvik starka mediciner och mediciner med acetylsalicylsyra några dagar innan behandling.
 • Ska du färga, vaxa eller plocka brynen ska detta ske senast en vecka innan behandling.
 • Jag avråder gravida och ammande från att göra microblading då jag upplever att pigmenten har svårt att fästa.
 • Om du har en gammal tatuering sen tidigare så måste du boka in en konsultation innan din behandling. Detta är kostnadsfritt.

 

Behandlingen

Behandlingen börjar med att du får underteckna ett kundmedgivande så jag vet att du har tagit till dig och förstått all information. Sen desinficeras huden och jag börjar teckna upp dina bryn. Jag påbörjar inte microbladingen förrän vi är helt överens om formen. När vi båda känner oss nöjda bedövas huden med bedövningssalva och sen påbörjas själva microbladingproceduren.

 

Efter behandlingen

När dina bryn är färdiga kan du känna dig lite öm och irriterad men det klingar av inom ett dygn. Man kan uppleva att brynen känns väldigt mörka och markerade direkt efter behandlingen, men en del av pigmentet kommer att stötas bort under den första veckan när sårskorporna trillat av. Efter första behandlingen försvinner 30-50%. Först efter total läkning kan man se det slutliga resultatet. I ett nybesök ingår ett återbesök, som görs inom 6 veckor, och det är först efter det som du genomgått hela behandlingsproceduren. Vissa kan behöva extra återbesök. Du får med dig skötselråd samt färginformation efter din behandling. Det är mycket viktigt att följa skötselråden för att få ett bra resultat!

 

För att undvika infektion

 • Följ medföljande skötselråd!
 • Inget annat än destillerat och vaselin får användas på området som behandlats under de första 24 timmarna.
 • Jag avråder från att sola, bada, basta och att träna hårt den första veckan.
 • Undvik att sminka dig direkt på området tills att såret har läkt då detta kan leda till infektioner samt påverka färgpigmentet.
 • Skrapa eller klia inte på sårskorporna, de ska trilla bort av sig själv.

Priser

Nytt set

Ögonbryn nytt set 3500 kr

Halva ögonbryn nytt set 1800 kr

 

Återbesök efter nytt set

Inom 6 veckor 0 kr

Inom 3 månader 500 kr

 

Påfyllning efter nytt set

Inom 6 månader 895 kr

Halva ögonbryn inom 6 månader 595 kr

 

Inom 12 månader 1500 kr

Halva ögonbryn inom 12 månader 1000 kr

 

Inom 1-2 år inkl. ett återbesök 2500 kr

Halva ögonbryn inom 1-2 år inkl. ett återbesök 1500 krFrågor och svar

Vad är microblading?

Microblading eller 3d bryn som det också kallas är en semipermanent pigmentering av dina ögonbryn. Man använder så kallat ”handmetoden” och gör små snitt i huden med ett blad som består av små nålar. I dessa snitt lägger man sen pigment som gör att det liknar hårstrån och ser väldigt naturligt ut. I behandlingen ingår konsultation och två behandlingstillfällen med ungefär 6 veckor emellan. På vissa behövs ytterligare återbesök för att få pigmenteringen att fästa.

 

Gör det ont?
Jag använder en bra bedövning och de flesta brukar inte uppleva någon direkt smärta. I slutet av behandlingen kan man tycka att det svider lite och att man känner sig lite öm på det behandlade området. Ömhetskänslan kan sitta i ett par dagar.


Får jag själv avgöra hur jag vill ha mina bryn?
Detta är en process där vi båda arbetar tillsammans för att hitta vad som fungerar för dig. Det är självklart väldigt viktigt för mig att du känner dig nöjd och trygg med formen. Eftersom jag har arbetat med att forma ögonbryn länge så kommer jag rekommendera en form som jag anser passar ditt ansikte, dina ögon och din ålder. Kommer vi inte överens så genomförs inte behandlingen.

 

Hur länge håller det?
Hur länge din pigmentering håller beror på flera faktorer såsom vilken hudtyp du har, ålder, levnadsstil samt hur du sköter din pigmentering. Sol, klor och saltvatten bleker din pigmentering. Även hård träning där man svettas mycket kan påverka. Microblading brukar sitta längre på de som har en mogen hud än de som är yngre. Detta beror på att yngre har en cellförnyelse som går fortare och därför bleks brynen tidigare. Har man en fet och grovporig hud håller pigmenteringen i regel lite sämre. Hållbarheten beror även på färg och stil som du har valt. Om du har valt en svag, ljus färg och lätt applicering, så kan du förväntas behöva flera påfyllningar än om du har valt en mörkare ton och en tyngre applicering. Det är vanligt att man gör en refill på brynen var 6-12 månad.

 

Rakas eller tas ögonbrynen bort innan behandling?
Nej. Hår avlägsnas enbart genom rakning för att uppnå en klar look runt omkring ögonbrynen och för att hjälpa behandlingsproceduren. Rakas strån bort är det tillbaka inom 2 veckor.


Kommer det att bli någon skorpbildning?
Det kan förekomma skorpbildning. Ta inte bort dessa skorpor! Att dra bort skorpor kan resultera i mindre färg och ärrbildning.


Varför ser jag färg som flagnar av efter en vecka?
Det sker för att huden satt igång en läkningsprocess då cellförnyelse sker. Kroppen stöter bort huden för att bilda ny hud. Hur mycket färg du tappar beror oftast på din hudtyp men 30-50% är normalt. Det bör finnas färg under, men om inte så kommer jag att korrigera din färg vid din nästa bokade återbesök.

 

Behöver jag göra ett återbesök?
Oftast behöver man göra ett återbesök, det rekommenderar jag. Dessutom ingår ett återbesök inom 6 veckor i ditt pris. Detta är för att 30-50% av färgen brukar blekna kraftigt och för att du ska få ett fullgott resultat krävs två behandlingar. Detta anser jag vara bra eftersom det tillåter dig tid att reflektera över din form och färg. Då kommer jag att fylla på ögonbrynen en gång till och även göra eventuella ändringar om önskas. Återigen kan man förvänta sig att färgen bleknar lite men i mycket mindre grad.

 

När kan jag återgå till sociala aktiviteter och arbete?
Du kan fortsätta med vardags aktiviteter direkt efter din behandling. Rodnad och svullnad försvinner vanligtvis inom några timmar. Brynen kommer vara mörkare i början och det är helt normalt och kommer blekas under läkningsprocessen.

 

Kan jag träna?

Tung träning där du svettas mycket avråder jag ifrån den första veckan efter behandling då detta kan påverka ditt resultat. Samma gäller vattensport. Lättare aktiviteter kan göras utan problem.

 

Hur lång tid tar det att läka?
Läkningstiden varierar från individ till individ. Vanligtvis tar det omkring en vecka till tio dagar.